
Van pizza-bol tot pizza-bodem
Onderstaand vind je een eenvoudige handleiding voor het bereiden van de Puro-bollen tot een pizzabodem. Begin met het bekijken van de video op YouTube en volg daarna onderstaande instructies.
Op de verpakking van de Puro-bollen staat eveneens een QR-code, voor het geval je deze nog niet hebt opgemerkt.
Zo heb je altijd de handige tutorial bij de hand voor het geval dat iets niet goed lukt.
De instructies:
Open elk onderwerp om de instructie te kunnen lezen. Sluit het onderwerp als de instructies is uitgevoerd. Zo behoudt je makkelijk het overzicht
Tip voor mobiel gebruik: zet bij instellingen je display op 10 minuten of onbeperkt voordat het in schermbeveiliging komt. Zo voorkom je een vieze telefoon van het constant moeten unlocken van je mobiel.














Handige tips voor het belegen van de bodem:
➣ Gebruik niet te veel van de tomaten saus. Dit maakt dat de bodem kan scheuren als het te veel is uitgerekt tijdens het stretchen.
➣ Als je mozzarella als topping gebruikt, is het een goed idee om het eerst goed te laten uitlekken, bij voorkeur enkele uren van tevoren. Op deze manier voorkom je dat je bodem te vochtig wordt.
➣ Probeer niet te veel verschillende smaken aan je pizza toe te voegen. Het wordt vaak aanbevolen om naast de tomatensaus en geraspte kaas slechts 3 andere smaakelementen te gebruiken bij het beleggen van je pizza.
➣ Druppel een beetje olijfolie over de pizza nadat je hem hebt belegd, maar voordat je hem in de oven of op de kamado plaatst.
➣ Bewaar de Italiaanse kruiden of basilicumblaadjes voor na het bakken. Als je ze tijdens het bakken toevoegt, kunnen ze verbranden en dat komt de smaak niet ten goede.
➣ Heb je al kennisgemaakt met mijn tip over truffelolie?